lauantai 21. joulukuuta 2013

Nuttu

Minäkin halusin kantaa oman korteni kekoon nuttuprojektin suhteen. Nuttuprojektissa on siis ideana neuloa Etiopiaan vauvan nuttuja, joita sitten jaetaan sairaalassa synnyttäville äideille. Tällä hetkellä vain 8% etiopialaisista naisista synnyttää sairaalassa, joten nuttujen tarkoituksena olisi saada useampia äitejä synnyttämään sairaaloihin koulutetun henkilökunnan avustuksella ja välttymään kotisynnytysten riskeiltä. Nuttuja ehtii neuloa ainakin vielä vuoden 2014 loppuun saakka, joten kaikki innostuneet vain lankoja ja puikkoja valitsemaan :-)

Nutun ohje: 

♥ Luodaan 70 silmukkaa.
♥ Kudotaan kaksi oikein kaksi nurin yhteensä 22 cm.
♥ Sen jälkeen kudotaan aina oikein neulosta 24 silmukalla, kaksi oikein kaksi nurin 22 silmukalla ja aina oikein 24 silmukalla yht. 3 cm
♥ Kolmen sentin jälkeen päätetään keskimmäiset 22 silmukkaa ja kudotaan kumpikin olka erikseen aina oikein neuletta, noin kolme senttiä etukappaletta + kolme senttiä takakappaletta.
♥ Seuraavalla kerroksella 24 s oikein ja sen jälkeen luodaan 22 uutta silmukkaa keskelle ja taas kudotaan 24 s oikein.
♥ Seuraavilla kerroksilla 24 silmukkaa aina oikein, 22 silmukkaa kaksi oikein kaksi nurin ja 24 silmukkaa aina oikein, yhteensä 3 cm.
♥ Sitten siirrytään kokonaan takaisin kaksi oikein kaksi nurin neuleeseen, jota tehdään taas 22 cm.
♥ Tuloksena on siis pitkä pätkä, jossa nelikulmainen pääaukko keskellä.
♥ Viimeksi ommellaan sivusaumat yhteen. Käsille jätetään aukot.

Käyttämäni lähde, lisätietoa ja tarkemmat ohjeet esim. langan valintaan löytyy täältä.

Neuloin oman nuttuni Novitan Nalle-langasta, mutta vanhasta tottumuksesta erehdyin neulomaan sen liian isoilla eli numeron 3½ puikoilla. Siispä neulerakenne jäi vähän turhan löysäksi ja nutusta itsestään tuli lievästi sanottuna leveähkö. Toivotaan, että jostain löytyy sopiva vauva minunkin nuttuuni :-)


Jos nuttu ei ehdi jouluksi Etiopiaan, niin ainakin ajatuksen tasolla ihanaa joulua jollekkin pienelle lapsukaiselle ja tuoreelle äidille ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti